Calm, Cool and Collected

Calm, Cool and Collected

Nashville, Tennessee

This modern residence is carefully integrated into a hillside adjacent to the Radnor Lake conservation area. The monolithic masonry mass shields the living areas, rear courtyard, and backyard from the streetscape. Large glazed areas visually and spatially integrate the open living areas into the landscape. The entry sequence and gallery lead visitors in and through the house and into the landscape beyond, while also partitioning the owners’ everyday living areas from the guest wing. The voluminous, grand living area is complimented by an intimate lounge tucked behind its walls, which then leads into the master retreat.

The talented Jonathan Pierce completed the interior finishes and furniture. More examples of Jonathan’s work can be viewed at https://pierceandco.com/.